Paracentrum Texel verzorgt ook AFF opleidingen.

AFF betekent Accelerated Free Fall en is de snelste manier om goed te leren vrije val parachutespringen. Met persoonlijke begeleiding en een opleiding in je eigen tempo leer je sneller en beter dan met andere opleidingsmethoden. Heb jij ook een vogeltje in je hoofd?

Wat is er accelerated aan AFF?
Bij een AFF opleiding gaan instructeur(s) met je meespringen in de vrije val en geven je instructie onderweg. Hierdoor leer je veel sneller en ben je ook eerder over je onzekerheid heen.

Hoe ziet de AFF-opleiding eruit?
AFF bestaat uit een grondgedeelte en een springgedeelte. Eerst begin je met de grondopleiding. Hierin leer je hoe een parachute in elkaar zit en hoe deze bediend moet worden en wat je moet doen als hij niet goed open gaat. Ook wordt je geleerd hoe je de parachute moet besturen en hoe je ermee moet landen. De parachute is rechthoekig en goed bestuurbaar, waar je bij juist gebruik heel zachtjes mee kunt landen.

Het springgedeelte van AFF bestaat uit 7 levels. Ieder level is een soort niveau wat gehaald moet worden voordat je verder mag naar het volgende level. Voor ieder level krijg je een aparte instructie waarin de oefeningen worden besproken en beoefent die je in de vrije val moet gaan doen. Na het springen wordt de oefening geëvalueerd. In het begin springen er 2 instructeurs mee, vanaf level 4 gaat er nog maar 1 mee. Level 7 is de "examensprong", hierin moet je laten zien dat je veilig naar beneden kan komen en dat de je basiscontrole over je lichaam hebt....

Lees meer »