Paracentrum Texel
biedt Tandemspringen in de markt aan als een eerste kennismaking met het parachutespringen en de parasport. Er is geen opleiding voor nodig en je springt veilig met zeer ervaren tandeminstructeurs.

Lees in onderstaande informatie alles over deze geweldige kennismaking
met het parachutespringen.


Wat is tandemspringen?
Met het parachute tandemspringen zit je vast aan een instructeur waarmee je samen uit het vliegtuig springt. De instructeur doet al het werk, dus jij hoeft alleen maar te genieten. Omdat de instructeur in principe alles doet hoef je niet veel te kunnen en is er dus ook weinig instructie nodig. Daarom is het een ideale manier om kennis te maken met het vrije val parachutespringen.

Is de instructeur goed in zijn werk?
In Nederland zijn alle tandeminstructeurs lid van de KnvvL, de organisatie die toeziet op de regelgeving van het parachutespringen en als enige instantie de brevetten uitdeelt. Om tandeminstructeur te worden moet je minimaal 1.000 sprongen hebben en een aantal uren vrije val sprongen hebben gemaakt . Daar komt bij dat je een aparte opleiding moet volgen om de tandemparachute te kunnen bedienen en moet je een bepaald aantal sprongen per jaar maken om je brevet geldig te houden. De instructeur kun je dus volledig vertrouwen.

Hoe ziet zo'n tandemsprong er uit?

Na een korte instructie op de grond krijg je een harnas aan waarmee je later in het vliegtuig aan het harnas en de parachute van de instructeur gehaakt wordt. De instructeur zit achter je in het vliegtuig. Nadat je bent vastgehaakt spring je samen uit het vliegtuig en begin je aan de vrije val.

Lees meer »
1/3